Вирішення проблем інклюзивної освіти на міжнародному рівні – The Educational and Scientific Institute of Continuing Education

Вирішення проблем інклюзивної освіти на міжнародному рівні

В рамках пілотного проекту  Навчально-наукового інституту неперервної освіти «Інклюзія в освіті дорослих», 2 та 3 листопада 2019 року у Національному авіаційному університеті було проведено Міжнародний семінар «Методики психологічної та фізичної протидії агресії». Захід готувався у партнерстві з відомим американським фахівцем з поведінки Доктором наук в галузі нейропсихології, біхевіоризму Терезою Сіансіоло (Dr.Theresa Scott Cianciolo M.A., M.S.,PhD), автором багатьох наукових праць та розробок з прикладного аналізу поведінки (АВА) та інших терапевтичних стратегій для роботи з людьми з особливими потребами.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася директор ННІНО Ірина Дейнега, яка представила спікерів та побажала плідної роботи.

Учасники семінару – педагоги інклюзивного навчання, соціальні педагоги та психологи з багатьох регіонів України, яким не байдужий розвиток інклюзії в українському освітньому середовищі.

2 листопада було проведено теоретичну частину семінару, а практичні заняття, пов’язані з питаннями фізичної протидії агресії, під керівництвом американських фахівців відбулися 3 листопада у м. Києві, 5 листопада заплановані у м. Одесі та 7 листопада – в м. Рівному.

За результатами Міжнародного семінару, будуть оформлені матеріали для їх подальшого доступу в режимі онлайн (вебінар).

У лютому 2020 року, з метою подальшого спільного вирішення проблем інклюзивної освіти, заплановано проведення чергового Міжнародного семінару із залученням американських фахівців.