Дні Шевченка у ННІНО – Навчально-науковий Інститут неперервної освіти НАУ

Дні Шевченка у ННІНО

Дні Шевченка у ННІНО

Щороку 9 та 10 березня в Україні святкують “шевченківські дні”. У ці дні українці і увесь цивілізований світ вшановують пам’ять Тараса Григоровича Шевченка.

Повномасштабна російсько-українська війна, яка розпочалася 24 лютого 20022 року, формує нове суспільне сприйняття образу Тараса Шевченка. Його дух свободи, його слово і сьогодні воюють та надихають українців, як на передовій, так і в тилу. «Борітеся — поборете!» стало гаслом українців.

Шанувати Шевченка – це шанувати рідну мову і історію, культурні надбання народу, творців, які як і він готові були покласти своє життя на олтар служіння народові. Саме тому студенти та співробітники ННІНО і юридичного факультету обрали екскурсію до Національного музею літератури України, яка відбулася 6 березня 2024 року. Захід пройшов цікаво, жваво, у дружній і теплій атмосфері.

8 березня, продовжуючи вшанування пам´яті Великого Пророка українського народу у ННІНО заплановано проведення круглого столу «Пророк, народжений в Україні», де студенти інституту читатимуть геніальні, вічно живі і так актуальні нині поезії Тараса Шевченка.