Екскурсія студентів кафедри публічного управління та адміністрування в Конституційний Суд України – Навчально-науковий Інститут неперервної освіти НАУ

Екскурсія студентів кафедри публічного управління та адміністрування в Конституційний Суд України

Екскурсія студентів кафедри публічного управління та адміністрування в Конституційний Суд України

29 квітня 2024 року студенти кафедри публічного управління та адміністрування ННІНО Національного авіаційного університету в супроводі в.о. завідувача кафедри, доктора наук з державного управління Алли Кожиної та доцента кафедри, кандидата наук з державного управління Інги Перестюк відвідали Конституційний Суд України та ознайомилися з його діяльністю.

Окрема частина екскурсії була присвячена історії Конституційного Суду України та огляду музейних експозицій, які містять рідкісні предмети, подарунки, серед яких сувеніри, медалі, книжкові видання, подаровані органами конституційної юрисдикції зарубіжних країн, міжнародними організаціями, а також українськими органами державної влади та судовими установами, різноманітна література та картини.

Особливий інтерес викликала теорія і практика конституційного процесу в Україні. Також цікаво було ознайомитись з історією створення Конституційного Суду в незалежній Україні та прийняття основного Закону України – Конституції. Студенти брали активну участь в обговореннях та проявили високу освідомленість про правовий стан справ в Україні.

Учасники заняття ознайомились з роботою бібліотеки та архіву Конституційного Суду України, особисто поспілкувались з працівниками та дізнались про особливості роботи даних підрозділів, а також побачили унікальну літературу та унікальні наукові праці видатних вчених. Зокрема, приміщення архіву містить документи з терміном зберігання 100 років на 100 тисяч одиниць.

У приміщенні Конституційного Суду України студенти та викладачі відвідали архітектурно вишукані Зал засідань Великої Палати КСУ та у Зал Сенатів КСУ, які захоплюють своїм оздобленням та особливою атмосферою, та мали змогу побачити безпосереднє місце проведення судових засідань і сфотографуватися на згадку.