Центр ветеранського розвитку – Навчально-науковий Інститут неперервної освіти НАУ

Центр ветеранського розвитку

В Навчально-науковому інституті неперервної освіти відповідно до наказу ректора НАУ №083/од від 28.02.2024 року з’явився новий структурний підрозділ Центр ветеранського розвитку – (ЦВР ННІНО НАУ).

Центр був створений за підтримки Міністерства у справах ветеранів України як перший київський Центр ветеранського розвитку. Основним завданням діяльності центрів ветеранського розвитку (на теренах України їх налічується 16) стала реалізація експериментального проєкту Міністерства у справах ветеранів України щодо запровадження в Україні інституту помічника ветерана. Фінансування інституту помічника ветерана передбачалося за кошти державного бюджету, місцевих бюджетів та за кошти партнерів з розвитку.

Метою діяльності ЦВР ННІНО НАУ (далі Центр) – є адаптація та професійна орієнтація ветеранів та членів їхніх сімей у суспільне життя за допомогою підготовки, підвищення кваліфікації, перекваліфікації, сприяння зайнятості, самозайнятості та підприємницької діяльності.

В період з лютого по липень 2024 року Центр налагодив співпрацю з такими потужними партнерами як Комунальна бюджетна установа «Київський міський центр допомоги учасникам антитерористичної операції» (Київ мілітарі хаб), Київський міський центр зайнятості, Громадська організація «Міжконфесійне Братство військових капеланів», Київський міський центр соціальної, психологічної, професійної та трудової реабілітації «Аскольд».

З 06 по 14 червня 2024 року була проведена виставка «Відлуння війни» на базі Музею історії НАУ, яка є яскравим прикладом дієвості партнерства Центру разом з ГО «Міжконфесійне Братство військових капеланів».

Центр ветеранського розвитку

13 червня 2024 року у партнерстві з Міністерством у справах ветеранів України Центр провів захід на тему «Реінтеграція ветеранів і членів їх сімей через освіту», в ньому брали участь ветерани та члени їх сімей, представники Міністерства освіти і науки, Державного центру зайнятості, Київського міського центру зайнятості, Київської міської державної адміністрації, Центру реінтеграції ветеранів, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, Центру комплексної підтримки учасників бойових дій «Київ мілітарі хаб», Міжнародної організації з міграції ООН, Центру ветеранського розвитку Національного університету фізичного виховання і спорту України, ГО «Міжконфесійне братство військових капеланів», Центру реінтеграції ветеранів Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість».

На панельній дискусії заходу, в залі засідань Вченої ради університету, відбулася презентація проєкту «Ветеранський простір на ресурсній базі закладу вищої освіти». Презентував проект директор ЦВР НАУ Олексій Лисак. Мета проекту – єдине вікно отримання ветеранами соціальних послуг з профорієнтації.

Центр ветеранського розвитку

В межах зустрічі відбувся благодійний концерт рок-гурту Gvozd Band (фронтмени Геннадій Гвоздь та Сергій Львов).

Центр ветеранського розвитку

Центр бере активну участь у вступній компанії 2024 року, забезпечуючи інформаційний, консультативний та профорієнтаційний супровід ветеранам та членам їх сімей. Станом на 7 серпня 2024 року до НАУ подали заяви 738 абітурієнтів з числа учасників бойових дій та членів їх сімей, а також дітей загиблих ветеранів.

До реалізації майбутніх планів та проектів Центру входять розробка та впровадження нових навчальних курсів, програм, навчальних технологій, тренінгів та вебінарів. Зокрема на даний час розглядається обговорення проектної ідеї щодо профорієнтації, навчання, працевлаштування та самозайнятості ветеранів та членів їх сімей у співпраці з Центром реінтеграції ветеранів Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість».